مستاجران از ثبت نام زمین رایگان دولتی جا نمانند | آغاز دور جدید ثبت نام زمین رایگان با شرایط طلایی

پایگاه خبری تحلیلی افق تحلیل آنلاین: به گزارش پایگاه خبری قاب امروز:بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی زمین رایگان تنها در شهر‌هایی با جمعیت زیر ۵۰۰ هزار نفر و...

پایگاه خبری تحلیلی افق تحلیل آنلاین:

به گزارش پایگاه خبری قاب امروز:بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی زمین رایگان تنها در شهر‌هایی با جمعیت زیر ۵۰۰ هزار نفر و غیر کلانشهر به افرادی که فرزند سوم آن‌ها بعد از تصویب قانون تعالی جمعیت به دنیا بیاید تعلق می‌گیرد.

بنابر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است به خانواده‌هایی که صاحب فرزند می‌شوند، زمین رایگان دولتی اعطا کند. اما در اینجا این سوال مطرح می‌شود که دولت به چه کسانی زمین رایگان می‌دهد؟ برای آگاهی از جزئیات این قانون تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.

زمین رایگان به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

برای اعطای زمین به خانواده‌ها دو شرط اعلام شده است. یکی اینکه زمین رایگان دولتی در منطقه موردنظر وجود داشته باشد و دوم اینکه خانواده فرزند دیگری داشته باشد، بدان معنا که فرزند تازه متولد شده فرزند سوم خانواده باشد. براساس ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت این زمین به خانواده‌هایی که فرزند سوم آنان پس از ابلاغ قانون به دنیا بیاید، تعلق می‌گیرد.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جواب این سوال که مسکن رایگان به چه کسانی تعلق میگیرد، در روز ۲۴ بهمن در حاشیه جلسه هیئت وزیران اعلام کرد، تولد فرزند چهارم شرط اعطای این زمین است.

در صورتی که روز گذشته محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفته زمین رایگان به خانواده‌هایی که فرزند سوم آن‌ها بعد از تصویب و از زمانی که قانون تعالی جمعیت اجرا شده به دنیا آمده باشد، تعلق می‌گیرد.

اختلاف در اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی و معاون وزیر ابهاماتی را در ذهن مخاطبان به وجود آورده است. گرچه متن قانون تولد سومین فرزند را شرط اعطای زمین رایگان می‌داند، اما وزیر راه در اظهارات خود تولد فرزند چهارم را شرط اعطای زمین رایگان به خانواده‌ها اعلام کرده است.

محمودزاده در توضیح این اختلاف در اظهارنظرها گفت: موضوعی که وزیر راه و شهرسازی برای تخصیص زمین رایگان به خانواده‌هایی که فرزند چهارم خود را به دنیا می‌آوردند، مربوط به پیشنهاد معاونت زنان ریاست جمهوری بوده و مربوط به هفته گرامیداشت زنان و تکریم خانواده بوده است.

به گفته معاون مسکن و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی در قالب این پیشنهاد بانوانی که در هفته تکریم خانواده، فرزند چهارم خود را به دنیا آورده باشند یا دارای چهار قلو هستند، زمین به آن‌ها داده می‌شود و این یک طرح ویژه در آن هفته بوده است.

محمودزاده می‌گوید: طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به افرادی که در کلان شهر‌ها ساکن هستند، زمین رایگان تخصیص داده نمی‌شود و تنها در شهر‌هایی با جمعیت زیر ۵۰۰ هزار نفر و غیرکلانشهر به افرادی که فرزند سوم آن‌ها بعد از تصویب قانون تعالی جمعیت به دنیا بیاید، زمین رایگان تخصیص داده می‌شود.

طبق گفته معاون وزیر راه و شهرسازی این طرح نهضت ملی مسکن در شهر‌هایی که دارای زمین رایگان دولتی است، اجرا می‌شود و به زودی شرایط متقاضیان در سامانه ثمن بارگذاری خواهد شد.

ورود به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir/ و انتخاب گزینه ثبت‌نام نهضت ملی مسکن

مطالعه کامل شرایط و ضوابط، در انتها انتخاب گزینه “متن بالا را مطالعه کرده و می‌پذیرم.

وارد کردن کد ملی، شماره موبایل و کد امنیتی و انتخاب گزینه “مرحله بعد”

وارد کردن اطلاعات شخصی و انتخاب گزینه ” متقاضیان دارای سه فرزند (قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) ” ذیل اطلاعات سرپرستی

واگذاری زمین رایگان در جزیره ابوموسی

طرح جوانی جمعیت، تنها طرحی نیست که در طی آن به مشمولان زمین رایگان تعلق می‌گیرد. دولت طرح های دیگری نیز در نظر دارد که با استفاده از آنها، می‌توان زمین رایگان دریافت کرد.

یکی دیگر از طرح‌های مزبور، این است که دولت به شرط اقامت دائم در جزیره ابوموسی، زمین رایگان به متقاضیان می‌دهد. این طرح که در قالب طرح نهضت ملی مسکن ارائه شده، زمین‌های ۳۰۰ متری را در نظر گرفته تا به متقاضیان واگذار نماید.

دریافت زمین رایگان دولتی در سال 1403

معاون وزیر و راه و شهرسازی اعلام کرد که در سال 1403، بیش از 130 هزار خانوار واجد شرایط واگذاری زمین رایگان دولتی خواهند شد. او اظهار داشت که تمام برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در راستای طرح جوانی جمعیت در حال اجرا است.

محمدعلی زهره‌ای، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی پس از برگزاری جشن اهدای زمین رایگان به خانوارهای مشمول قانون حمایت از جوانی جمعیت، در خصوص جوانی جمعیت اشاره کرد که اقدامات قانونی برای هدایت کشور به سمت تحقق این هدف صورت گرفته است.

وی اظهار داشت در سال 1402 عملیات اجرایی در دو مرحله در حوزه وزارت راه و شهرسازی انجام شد. همچنین بیان کرد: در جشن اهدای زمین رایگان، 219 خانوار مشمول قانون حمایت از جوانی جمعیت شدند. معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که برنامه‌ریزی برای واگذاری زمین رایگان به بیش از 120 هزار خانوار در اقصی نقاط کشور صورت گرفته است. علاوه بر این تأکید کرد هموطنان در آینده‌ای نه چندان دور اخبار خوب و بیشتری را از این واگذاری‌ها خواهند شنید.

به اطلاع عموم می رساند که براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، تا پایان سال جاری، یک میلیون درخواست دهنده نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها از طریق دریافت زمین رایگان برای ساخت مسکن مستقل خود، مورد پشتیبانی قرار خواهند گرفت.

سازمان منابع طبیعی در قالب طرح نهضت ملی مسکن همکاری خوبی داشته‌اند.واگذاری زمین در کشور علاوه بر نهضت ملی مسکن در طرح جوانی جمعیت نیز اجرا می‌شود. به گفته مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، ارزش زمین‌های واگذار شده به مردم در قالب جوانی جمعیت ۷۰ هزار میلیارد تومان است و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در قالب طرح نهضت ملی مسکن به ۷۰ هزار متقاضی اختصاص یافته است.

واگذاری زمین رایگان در قالب نهضت ملی مسکن

نوسازی بافت فرسوده نیز بخشی از برنامه نهضت ملی مسکن است که در این برنامه، مسکن به‌صورت خودمالکی ساخته می‌شود. در این برنامه صاحبان مسکن فرسوده با دریافت تسهیلات نهضت ملی مسکن می‌توانند واحد خود را نوسازی و واحدهای جدید بسازند. طرح کلید به کلید نیز بخشی از این برنامه است که بر اساس آن کسانی که تمایل دارند می‌توانند با واگذاری واحد فرسوده خود، یک واحد نوساز دریافت کنند.

تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن ناپایدار در بافت‌های فرسوده کشور شناسایی شده است.

در خصوص پیشرفت نوسازی در قالب نهضت ملی مسکن، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تا امروز در دولت سیزدهم تعداد پروانه‌هایی که برای بافت‌های فرسوده صادر شده بیش از ۲۲۶ هزار فقره بوده که تا پایان سال به ۲۴۰ هزار واحد خواهد رسید. همچنین تاکنون ۸۰ هزار واحد از آنها به بهره‌برداری رسیده و ۵۷ هزار واحد نیز به مردم واگذار شده است.

آیینی خاطرنشان‌ کرد: ۱۵ درصد از برنامه نهضت ملی مسکن در بافت‌های فرسوده دیده شده است که درصد تحقق این بخش به بالای ۶۰ درصد رسیده و یکی از بخش‌های پیشران نهضت ملی مسکن محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ارائه مشوق به مالکان بافت‌های فرسوده گفت: شورای عالی معماری و شهرسازی اجازه داد که ساختمان‌ها دارای درب اضافی، پارکینگ مزاحم و پارکینگ روباز باشند و در جاهایی که این امکان میسر نیست، مقرر شد در جای دیگر برایشان جبران شود. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه‌ کرد: همچنین مقرر شد تراس و بالکن در بافت‌های فرسوده به‌عنوان تراکم محسوب نشود که همین نکته ساده بسیاری از موانع و مشکلات را برطرف کرد.

 

گزارش
«افق تحلیل» گزارش می‌دهد: